Venčení psů

29.4.2023 Vyp Od uniad.cz

Je to poměrně častá situace v českých rodinách. Jsme sice národ, který miluje psy jako společníky, kamarády a členy rodiny, ale i když po nějaké m toužíme, tak si ho raději odepřeme, protože nám rozum říká, že bychom se o něj nezvládli postarat. Hlavní důvody bývají dva až tři.
rottweiler s klackem
·         Náročné povolání
Časové vytížení nám neumožňuje chodit se psem pravidelně alespoň dvakrát denně na procházky, ani si s ním dostatečně hrát. Zvláště u malého štěněte by to pak byl problém, nebyl by čas na jeho výchovu.
·         Nedostatek prostoru
Máme malý byt nebo prostě byt, do kterého se pes nehodí, případně jen malé plemeno, které zase nechceme my.
·         Alergie
Někdo z rodiny trpí alergií na srst a tak by přicházely v úvahu jen některá ojedinělá plemena, která jsou vhodná pro alergiky, jako třeba naháč.
pes ve sněhu
Minimálně první důvod se může ukázat jako neopodstatněný, pokud využijeme pomoci druhých. Na západě dnes již velmi hojně využívaná služba se začíná rozšiřovat i u nás. Jedná se vlastně o takovou brigádu, oblíbenou hlavně studenty. Vašeho psího miláčka vám půjde vyvenčit někdo jiný. Frekvence i délka venčení se dá individuálně domluvit, stejně tak i cena. Závisí na velikosti psa, náročnosti jeho vedení a vašich představách, co vše by s ním měl venčitel dělat. Může vám venčit i více psů najednou. Pokud máte psa na zahradě, tak nemusí mít ani přístup do vašeho bytu. Necháte mu příslušné vybavení – vodítko, míček, pamlsky apod. někde na terase a on si jen psa vyzvedne a zase ho pak vrátí.
Pokud si psa bere z bytu, musíte mít k dané osobě samozřejmě důvěru. Může se jednat o dítě vašich známých nebo někoho ze sousedství, kdo by si rád přivydělal. První procházku nebo procházky byste měli absolvovat společně, aby si na sebe všichni zvykli a vy viděli, jak se k vašemu miláčkovi daná osoba chová. Uvidíte, že vše může fungovat k všestranné spokojenosti.